Ko kaže da torta ne može biti zdrava?! Ova sa šargarepom i medom podsetiće vas na bakine priče za laku noć
Ranije smo bili zdraviji, jela se raznovrsnija hrana a slatkišisu bili maštoviti. Baš takva je ova bakina od šargarepe i meda.
Torta od šargarepe i meda
Sastojci:
3 šargarepe
125 g višenamenskog brašna
125 g integralnog brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
25 g smeđeg šećera
85 g meda
3 jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
125 ml suncokretovog ulja
85 g suvog grožđa
3 kašike mleka
Priprema:
Pleh prečnika 20 cm obložite nauljenim papirom za pečenje. Šargarepu oljuštite i narendajte. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Pomešajte med, jaja, ekstrakt vanile i ulje. Dodajte mešavinu brašna i dobro promešajte. Umešajte šargarepu i suvo grožđe. Dodajte malo mleka. Pecite oko 1 sat na 170 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)