GIBANICA SA TIKVICAMA Spolja hrskava korica, unutra sočni nadev čine ovu pitu savršenom

Vesna Vukadinović

09:01

Bakina vanglica 0

Jednostavno se priprema, a veoma je ukusna.

kulinarski zalogaji
unsplash

Sastojci:

500 g kora za pitu

4 jaja

2 tikvice

200 ml jogurta

1 prašak za pecivo

so, ulje

Priprema:

Tikvice narendajte, posolite po ukusu i ostavite 15 minuta da puste vodu, pa ocedite. Jaja umutite i posolite. Dodajte izrendane tikvice, jogurt i prašak za pecivo. U podmazan pleh stavljajte kore jednu na drugu. Svaku poprskajte sa malo ulja, a na svaku drugu namažite fil. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, dok pita porumeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading