STARINSKA POGAČA SA ZELJEM koja se nosila u polje a toliko je zasitna da je držala seljaka celog dana na nogama

Ivana Vujnović

09:01

Bakina vanglica 0

Nekada se za ručak na polju jela slanina i ova zdrava pogača u koju se dodala blitva, spanać ili kopriva.

STARINSKA POGAČA SA ZELJEM koja se nosila u polje a toliko je zasitna da je držala seljaka celog dana na nogama
Shutterstock

 

Starinska pogača s blitvom

Sastojci:

4 veze obarene blitve, zelja ili 400 g spanaća

4 čaše integralnog pšeničnog brašna

2 čaša jogurta

4 jajeta

200 g feta sira

2 kašičica praška za pecivo

2 kašičica soli

Priprema:

U proključaloj vodi obarite zelje, blitvu ili spanać desetakminuta. Procedite vodu kroz cediljku i iseckajte. U drugoj posudi izmešajte sve navedene sastojke, te dodajte proceđenu blitvu ili spanać. Smesu sipajte u nauljem pleh i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading