NEMA BOLJEG DORUČKA Kukuruzna pita sa mesom, mere su na čaše pa se lako i brzo napravi

Vesna Vukadinović

08:00

Bakina vanglica 0

Oduševićete ukućane, a ostaće vam i za večeru.

kulinarski specijalitet
Printscreen/Youtube

Sastojci:

4 jaja

2,5 čaše (od kiselog mleka) kukuruznog brašna

1 čaša pšeničnog brašna

1 čaša kiselog mleka

1 čaša mleka

1 prašak za pecivo

1 kašičica soli

1 kašičica seckanog peršuna

Nadev:

200 g mlevenog mesa

1 crni luk

1 kašičica mešavine biljnih začina

Priprema:

Umutiti jaja, dodati kiselo mleko, mleko i sjediniti. Dodati so, oba brašna, prašak za pecivo. Izmešati da nema grudvica. Na ulju propržiti iseckan luk, dodati mleveno meso, začin i prodinstati meso dok ne promeni boju. Kad se malo prohladi, dodati u smesu od brašna, dodati peršun, sjediniti pa sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko pola sata.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading