NEMA BOLJEG DORUČKA Kukuruzna pita sa mesom, mere su na čaše pa se lako i brzo napravi
Oduševićete ukućane, a ostaće vam i za večeru.
Sastojci:
4 jaja
2,5 čaše (od kiselog mleka) kukuruznog brašna
1 čaša pšeničnog brašna
1 čaša kiselog mleka
1 čaša mleka
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica seckanog peršuna
Nadev:
200 g mlevenog mesa
1 crni luk
1 kašičica mešavine biljnih začina
Priprema:
Umutiti jaja, dodati kiselo mleko, mleko i sjediniti. Dodati so, oba brašna, prašak za pecivo. Izmešati da nema grudvica. Na ulju propržiti iseckan luk, dodati mleveno meso, začin i prodinstati meso dok ne promeni boju. Kad se malo prohladi, dodati u smesu od brašna, dodati peršun, sjediniti pa sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)