JELO NA KAŠIKU koje se jede tri dana a ima sve neophodne vitamine STARINSKA ČORBA OD KELJA

Ivana Vujnović

20:01

Bakina vanglica 0

Ovo jelo ima sve – kelj je ukusan, zdrav, jednostavno se priprema, a i cena mu je vrlo pristupačna.

Starinska čorba od kelja
Shutterstock

 

STARINSKA ČORBA OD KELJA

SASTOJCI:

2 crvena luka srednje veličine, isečena na komade

2 šargarepe srednje veličine isečene na kolutove

2 korena peršuna isečena na komade

3500 gkobasice iseckane na kolutiće

100 g pasiranog paradajza

1 glavica kelja srednje veličine, oprana i isečena na komade

2 litra vode

3 krompira srednje veličine isečena na kockice

so

ulje za prženje

30 g običnog brašna

1 kašičica mlevene slatke paprike 

Priprema:

U veliki lonac na šporetu sipajte ulje toliko da prekrije dno šerpe. Zagrejte ulje i dodajte narezani luk, šargarepu i koren peršuna. Sve dinstajte 10 minuta uz mešanje, pa dodajte kobasicu. Kuvajte i to 10 minuta uz mešanje. Sada dodajte narezani kelj i dobro promešajte. Sipajte pasirani paradajz, pa promešajte i dinstajte još 5 minuta. Sve prelijte vodom i ostavite da se kuva 40 minuta. Posle tog vremena posolite po ukusu i dodajte narezan krompir. Kuvajte još 15 minuta. Na kraju napravite prskanje. U tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje sipajte glatko brašno i slatku mlevenu papriku. Sve kratko propržite uz mešanje i sipajte u varivo. Dobro promešajte, pa proverite da li je čorba dovoljno slana. Po potrebi posolite i kuvajte još nekoliko minuta, pa sklonite sa ringle.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading