UMESITE KAČKAVALJUŠU Kada je budete probali, znaćete zašto je zovu kraljica pita
Kačkavaljuša, kačkavaljka ili jednostavno kačkavalj pita, jedna je od najukusnijih koje smo ikada probali
Potrebno je
250 g kačkavalja
3 jaja
250 ml mleka
3 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
so
Priprema:
Umutite jaja, dodajte mleko, brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa sve dobro sjedinite. Dodajte krupno narendan kačkavalj i promešajte. Nauljite manji pleh, sipajte smesu, pa pecite pitu na 200 stepeni oko pola sata, dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
PITA OD STAROG HLEBA Savršena za doručak ili večeru
Ako razmišlajte šta da spremite za doručak ili večeru, pita od starog hleba je idealno rešenje
PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)