UNAPREĐENA VERZIJA AJVARA Pinđur se pravi brzo jer se paprike ne melju a u nekim krajevima se dodaje i patlidžan
Pinđur za razliku od ajvara ukusom i teksturom podsjeća na sos, pa je olfičan uz testenine i pirinač, pa čak i zameniti pelat ako ga nemate kod kuće ili sos za picu.
Pinđur
Sastojci:
8-10 kg mesne paprike
4 kg paradajza
5 kašika šećera
4 dl ulja + ekstra ulja
2 glavice seckanog belog luka
2 vezice peršuna
4 dl vinskog sirćeta
soli po želji
Priprema:
Paprike pecite, oljuštite, očistite i isecite ih. Dobro ih ocedite pa ih isecite na trakice. Paradajz oguliti i iseckati i kuvati zajedno sa šećerom dok se smesa ne smanji na pola. Dodajte paprike, ulje, so, beli luk i peršun i pržite do željene gustoće. Na kraju dodajte sirće i prokuvajte, pa smesom napunite vruće tegle. Ostavite u toploj rerni do jutra da se stegne korica. U svaku teglu sipajte prst ulja, zatvorite i ostavite na hladnom.
Još jedan savet: Zagrejte čaše koje ćete napuniti vrelom pinđurom u rerni. Prvo stavite dve kašike, a kada se čaša zagreje, nastavite sa punjenjem.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete čaroliju
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
UMESTO KISELE VODE, U PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK Biće mekše i lepše nego ikad
Caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu
Lepše niste jeli: Brzi uštipci bez kvasca i praška za pecivo, miris i ukus u tanjiru
Ove uštipke možete poslužiti u slanoj ili slatkoj varijanti, pa će svaki član porodice moći da izabere svoj omiljeni zalogaj za jutro ili večer
SVI TRAŽE OVAJ RECEPT Najlepša pita sa sirom, zbog nje se preskače burek iz pekare
Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom
DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.
Komentari (0)