BEZ KORIŠĆENJA JAJA I MLEKA Najmekše posne mekike, savršene za uživanje
Nema potrebe da brinete o nedostatku jaja i mleka, jer smo osmislili savršen trik koji će vam omogućiti da uživate u neodoljivim mekikama bez ikakvih kompromisa po pitanju mekoće i ukusa
Ako ste u potrazi za ukusnim i zadovoljavajućim obrokom tokom posta ili jednostavno želite isprobati novu verziju omiljenog jela, ovo je prava prilika za vas. Samo sledite ovaj recept i uživajte u savršeno pripremljenom jelu koje će vam osvojiti srce svojom teksturom i aromom.
Sastojci:
400 ml mlake vode
10 g suvog kvasca
500 g pšeničnog belog brašna
1 kašičica soli
ulje
Priprema:
1. U mlakoj vodi rastvorite suvi kvasac i dobro promešajte. Ostavite kvasac sa strane da se aktivira.
2. U dublju činiju sipajte brašno, dodajte so, pa sve promešajte. Zatim dodajte rastvoreni kvasac u brašno.
3. Umesite testo, energično ga izrađujući varjačom dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu masu.
4. Prekrijte testo plastičnom folijom i ostavite da odstoji oko 10 minuta.
5. Nakon toga, ponovo premesite testo kako biste ga razradili, a zatim ga prekrijte folijom i ostavite da odstoji još otprilike pola sata.
6. U tiganj sipajte ulje i ostavite da se zagreje. Da biste sprečili da testo zalepi za čačkalicu, stavite jednu čačkalicu u zagrejano ulje (ovo je trik).
7. Premažite ruke malo uljem kako biste lakše oblikovali mekike rukama. Uzmite komade testa i formirajte mekike prema željenoj veličini.
8. Pažljivo stavljajte oblikovane mekike u tiganj i pržite ih oko 3 do 4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
9. Izvadite pržene mekike na tanjir obložen ubrusom kako bi upio višak ulja.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)