JEDNOSTAVNO, A VRHUNSKO JELO Pita sa tikvicama, grizom i jogurtom, uživaj u fantastičnom ukusu

Slobodanka Ćorić

13:15

Bakina vanglica 0

Ovo je jedna fina pita prijatnog ukusa tako da zasigurno ćete uživati u njoj i uvrstiti je u svoj svakodnevni meni

pita sa tikvicama
Shutterstock

Sastojci 

  • 500 gr tankih kora za pitu600 gr tikvica
  • 1 manja glavica crnog luka
  •  2 jaja
  • 250 ml jogurta
  •  oko 100 gr griza
  • 100 ml ulja + 2 – 3 kašike dodatno
  •  so
  •  biber po ukusu
  • peršunovo lišće

Priprema:

U jogurt umešajte 100 ml ulja i 2 jaja. Tikvicu operite i izrendajte takođe i luk. Posolite, pobiberite, dodajte oko 2 kašike ulja i promešajte.

Tepsiju podmažite uljem, stavite jednu koru, ulje, drugu koru, premaz od jogurta, treću koru, premaz od jogurta i četvrtu koru.

Preko četvrte kore stavite rendane tikvice i pospite jednom do dve kašike griza (ja to otprilike prstima), koru, premaz, koru, premaz, koru, tikvice, griz… i tako sve do kraja po tri kore.

Isecite pitu na kockice, premažite ako je ostalo malo premaza ako nije premažite sa vrlo malo ulja i pitu ostavite da stoji oko 20 minuta.

Odozgo sam stavila listove peršunovog lišća ali se može naseckati i u tikvice.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumeni, ja sam pekla 30 minuta.

Pripremite neku salatu ili samo nasecite paradajz i uživajte u finom letnjem obroku. Uz jogurt i kiselo mleko je isto fino.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading