RUSKA HLADNA ČORBA Okroška osvežava i može zameniti obrok
Popularno rusko jelo će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
200 g praške šunke
200 g praziluka
3 barena jaja
3 kisela mleka (u čašama)
1 veći krastavac
1 kocka za supu
1 kašičica iseckanog peršuna
1 kašičica seckane mirođije
Priprema:
Kocku za supu skuvati. Kada se ohladi, pomešati sa kiselim mlekom. Dobro izmešati, pa dodati krastavac, šunku i jaja iseckane na kockice, a praziluk na kolutove. Promešati i začiniti po ukusu. Na kraju dodati peršun i mirođiju. Servirati hladno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
.
Možda vas zanima:
KUVANO JELO Čorba od koprive je lagana, zdrava i odlično će vas zasititi
Prilikom posluživanja u čorbu možete dodati malo kisele pavlake.
NIŠTA BEZ KUVANOG JELA Juneća čorba sa povrćem može da bude i kompletan ručak
U čorbu možete dodati i drugo povrće koje volite.
KUVANO JELO Brza čorba od sočiva je zdrav i hranljiv obrok
Ova čorba može da zameni obrok.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet je okrepljujuće kuvano jelo od piletine i povrća
Možete da je poslužite kao samostalno jelo jer je bogata sastojcima ili kao predjelo.
HRISTOS VOSKRESE! Trpeza želi svojim čitaocima srećan Uskrs!
Želimo vam obilje mira, radosti i ljubavi u ovom svetom prazniku
MILFOJ Neodoljivi francuski desert koji miriše na vanilu, a topi se u ustima
Francuski specijalitet u savršenom spoju baršunastog krema, hrskavih korica i opojne vanile. Poznat pod imenom Napoleon, milfoj u bukvalnom prevodu znači „1000 listova“. Smatra se da je Francuz Pjer la Varen prvi put opisao recept 1651. godine. Ovaj desert se nekada spremao u 720 slojeva dok ta cifra danas dostiže i 2.048. Postoje i slane varijante sa sirom i spanaćem, kakve se prave u Italiji, ali ova slatka je neodoljiva.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika
Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.
PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom
Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.
Komentari (0)