RECEPT KOJI GORI Zaljutite se kao pravi Meksikanac čili kikirikijem koji se jednostavno pravi
Idealno jelo za grickanje u prilikama dok se odmarate nakon ručka ili ako nemate na poslu vremena za neku ozbiljniju užinu.
Meksički kikiriki
Sastojci:
15 čili papričica
4 čena belog luka
3 kašike suncokretovog ulja
1 kašičica soli
1 kašičica čili praha
350 g kikirikija
Priprema:
Očistite i izgnječite beli luk. Na zagrejanom ulju u tiganju propržite beli luk i čili papričice. Mešajući pržite oko 1 minut. Dodajte kikiriki i pržite, mešajući, dok kikiriki ne porumene, oko 5 minuta. Sklonite sa vatre, posolite, pospite čili u prahu i dobro promešajte. Pustite da se ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
JAPANSKI RAMEN KREPI ORGANIZAM U TRENU Supa koja pomera granice dobrog ukusa, totalno drugačija
Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.
TAKITOSI SA PILETINOM Meksički specijalitet koji popravlja dan u trenu, idelan za druženje sa prijateljima
Sočni i ukusni, svaki zalogaj je gurmanski raj.
BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta
Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
Komentari (0)