OVO SVI VOLE Pasta Amatrićijana se brzo sprema, a nestane za tren!

Trpeza/ V.V.

20:00

Kulinarski globus 0

Čuveno italijansko jelo pravi se od jednostavnih sastojaka koje sigurno imate u kući.

OVO SVI VOLE Pasta Amatrićijana se brzo sprema, a nestane za tren!
Shutterstock

Sastojci:

500 g špageta ili druge testenine po želji

750 ml paradajz sosa

2 čena belog luka

200 g slanine

½ kašičice suvog bosiljka

Maslinovo ulja, parmezan

Priprema:

Na malo maslinovog ulja propržiti iseckanu slaninu na kockice. Dodati iseckan beli luk, i posle minut sipati paradajz sos. Staviti bosiljak i ostaviti da se krčka. Staviti vodu za špagete da provri i tada dodati dva prstohvata morske soli, a onda i špagete. Kuvati dok omekšaju, procediti i odozgo staviti sos i posuti po želji parmezanom.

Savet

Italijani pastu ne mešaju sa sosom pre serviranja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading