OVO SVI VOLE Pasta Amatrićijana se brzo sprema, a nestane za tren!
Čuveno italijansko jelo pravi se od jednostavnih sastojaka koje sigurno imate u kući.
Sastojci:
500 g špageta ili druge testenine po želji
750 ml paradajz sosa
2 čena belog luka
200 g slanine
½ kašičice suvog bosiljka
Maslinovo ulja, parmezan
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržiti iseckanu slaninu na kockice. Dodati iseckan beli luk, i posle minut sipati paradajz sos. Staviti bosiljak i ostaviti da se krčka. Staviti vodu za špagete da provri i tada dodati dva prstohvata morske soli, a onda i špagete. Kuvati dok omekšaju, procediti i odozgo staviti sos i posuti po želji parmezanom.
Savet
Italijani pastu ne mešaju sa sosom pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
JAPANSKI RAMEN KREPI ORGANIZAM U TRENU Supa koja pomera granice dobrog ukusa, totalno drugačija
Aromatičan spoj različitih ukusa u predjelu koje se ne odbija.
TAKITOSI SA PILETINOM Meksički specijalitet koji popravlja dan u trenu, idelan za druženje sa prijateljima
Sočni i ukusni, svaki zalogaj je gurmanski raj.
BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta
Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.
GALATOPITA Jeftina, a izdašna grčka poslastica od mleka koja osvaja od prvog zalogaja
Kremasti kolač za sva vremena i prilike.
Komentari (0)