KAO BAKLAVA BEZ KORA Savršena poslastica iz Makedonije koja ima neodoljiv recept
Desert koja morate da probate.
Ravani kolač - baklava bez kora
Sastojci:
2 kašika brašna
12 kašika šećera
12 kašika ulja
12 kašika griza
12 kašika mleka
12 kašika oraha
4 jajeta
1 prašak za pecivo
sok od limuna, po ukusu
suvo grožđe, po ukusu
600 g šećera
1 čaša vode
Priprema:
Jaja i šećer umutiti. Dodati brašno, ulje, griz, mleko, orahe, suvo grožđe i prašak za pecivo i sve lepo sjediniti. Dodati i sok od limuna po ukusu, razliti u odgovarajući pleh i peći u rerni pola sata na 250 stepeni. Za to vreme u šerpici na šporetu ušpinovati šećer sa jednom čašom vode. Kada je kolač pečen, izvaditi iz rerne, iseći na kocke i preliti ušpinovanim šećerom. Sačekati malo sa posluženjem kako bi kolač lepo upio preliv.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVOG LI UKUSA! Slatkiš koji dolazi iz Austrije ćete odmah zavoleti
Oduševiće vas kako se i lako pravi.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
Komentari (0)