NAPRAVITE SAMI CRNI ČAJ KOJI PIJU ENGLEZI Savršen jutarnji napitak, kombinacija jake arome i mleka

Ivana Pavlović

16:15

Kulinarski globus 0

Tipično englesko piće je crni čaj sa mlekom. Bogata, penasta struktura mleka odlično se dopunjuje sa istančanom aromom ovog jakog čaja. Zdrav za vaš organizam, dobar prijatelj vaše linije.

NAPRAVITE SAMI CRNI ČAJ KOJI PIJU ENGLEZI Savršen jutarnji napitak, kombinacija jake arome i mleka
Shutterstock

Sastojci

2 kašičice ili 1 kesica crnog čaja
100 ml ključale vode
50 ml vrućeg mleka 

Priprema

Prelijte čaj ključalom vodom i ostavite da stoji 2-3 minuta. Izvadite kesicu, i zasladite po ukusu. Za kraj zagrejte mleko i sipajte u čaj. Možete da dodate ekstrakt vanile (kašičicu sirupa od vanile). Poslužite odmah.

revani

REVANI JE KLASIK KOJI NIKO NE ODBIJA Priprema je jednostavna, a govori 5 jezika

13:30

9 april, 2024

Kulinarski globus

Revani je tradicionalni kolač od griza natopljen šećernim sirupom (šerbetom), vrlo sladak, sočan i neponovljivog ukusa. Najčešće se poslužuje sečen na kocke ili rombove i ukrašen seckanim pistaćima. Ovaj kolač prisvajaju i Turci i Grci, a prema Tini Vaserman, ekspertu jevrejske kuhinje, originalni recept može da se pripiše i Jevrejima koji su posle migrirali u Tursku 1492. Prvobitno nazvan tishpishti, preimenovan je u Revani u čast istoimenog turskog pesnika 16. veka. Ovaj fenomenalan kolač idealan je za sve prilike, podseća na koh, a jedinstven je i drugačiji.

profiterole

PROFITEROLE Italijanski desert koji podseća na princes krofne a osvaja ukusom

19:00

23 mart, 2024

Kulinarski globus

Tradicionalan italijanski desert profiterole sastoje se od čokoladnog peciva punjenog šlagom ili kremom za pecivo, a prelivene su čokoladnim sosom. Italijanski kuvar Popelini je predstavio ovaj gurmanski desert na francuskom dvoru tokom vladavine Henrija II i Katarine de Mediči iz Francuske. Slične našim princes-krofnama, neodoljive, kremaste i jedinstvene, nestaće brzinom svetlosti kada ih poslužite ukućanima i gostima.

alfahoresi

OVE KOLAČE JE MESI DOBIJAO SVAKI PUT KADA DA GO Argentinski alfahoresi se tope u ustima

15:00

10 mart, 2024

Kulinarski globus

Ovi neodoljivi kolačići vuku korene sa juga Španije, ali ovakvi kakvi se danas originalno prave, sa kukuruznim brašnom i mlečnom karamelom, argentinski su izum. Tajna je u tome da dobiju zlatnu koricu na dnu, ali nikako na vrhu. Ovo je originalan recept, ali postoje i mnoge druge varijacije. Svaki zalogaj se topi u ustima, pa verujemo da će nestati sa stola čim ih stavite.

Komentari (0)

Loading