EKLER TORTA KOJA SE NE PEČE: Savršen kremasti desert, prava harmonija ukusa
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 1 kesica praška za puding sa ukusom vanile
- 50 g šećera
- 10 ml esencije vanile
- 100 g šlaga
- 400 g keksa četvrtastog
Glazura:
80 g šećera
15 g kakaoa
20 ml mleka
50 g putera
Priprema:
U vatrostalnu posudu stavite na dno keks.
Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom.
Sve vreme mešajte žicom.
Kada je puding gotov ostavite da se ohladi.
Nakon što se ohladio u puding umešajte umućen šlag.
Zatim stavite polovinu smese preko keksa, pa opet keks, pa fil, pa keks.
Za glazuru pomešajte u šerpici mleko, šećer i puter, otopite pa dodajte kakao.
Prelijte preko keksa.
Ostavite 2 sata da se ohladi u frižideru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)