SAVRŠEN RIŽOTO Piletina mu daje poseban šmek, ukusa koji se pamti
Uživajte u pravoj eksploziji ukusa.
Potrebno je:
- 2 komada pilećih prsa
- 200 g integralnog pirinča
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- so
- biber
- suvi biljni začin
- maslinovo ulje
- 400 ml vode
- peršun
Priprema:
Isecite piletinu na kockice. Šargarepu, luk i papriku iseckajte na sitne kockice. Propržite seckani luk u tiganju, na zagrejanom maslinovom ulju. Kad dobije boju dodajte piletinu i pržite dok ne omekša. Dodajte sitno seckanu šargarepu, papriku i beli luk, a po potrebi sipajte vodu. Posolite, pobiberite i začinite suvim biljnim začinom.Dodajte pirinač i kuvajte. Pospite rižoto seckanim peršunom i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa, cela porodica će uživati
Savršenog ukusa, a zasitno.
DOMAĆI RIŽOTO BOLJI OD KUPOVNOG Ukusa koji priča priče, postaće vaše novo omiljeno jelo
Samo dodajte meso ili prilog po želji.
ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Savršen spoj ukusa u jelu koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog i uživajte.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)