POSNE KIFLICE NA VODI Mekane i jeftine, a smažu se očas posla
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 1 kvasac
- 450 ml vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Za premaz:
- šaka susama
- 50 ml vode
- 1 kašičica brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte vodu, izmrvljeni kvasac i šećer. Zamesite testo, pa pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostruči. Onda premesite testo, pa ponovo pokrijte i ostavite da naraste. Na pobrašnjenoj površini podelite testo na 16 delova, pa oblikujte loptice. Svaku lopticu oklagijom razvucite u oblik elipse, pa zarolajte. Prebacite na pleh obložen pek papirom. Zasebno pomešajte vodu, brašno i susam, pa premažite svaku kiflicu. Pecite kiflice 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni nekih 10 minuta pa smanjite na 200 i pecite još 10 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
KIFLICE NA VODI SE RAZGRABE U TRENU Zahvaljujući ovom triku će biti mekane kao duša
Sočne i mekane, pravićete i kada nije post.
POSNE KIFLICE Brze i vazdušaste, a biće super i kada se ohlade
Služite uz džem ili posnu paštetu.
DOMAĆE KIFLICE Posne, savršene vruće, a biće super i hladne, i dupla mera će biti malo!
Posne i slasne, savršene za doručak ili večeru.
KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)