POTAŽ OD BROKOLIJA Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Dodajte tost ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 300 g brokolija
- 1 veća šargarepa
- 2 manja krompira
- pola šolje pavlaka za kuvanje
- prstohvat bibera i soli po potrebi
- crni i beli luk, po želji
- 10 g seckanih badema
Priprema:
Krompir i šargarepu oljuštite i iseckajte, pa kuvajte sve dok ne postanu srednje mekani. Brokoli operite i iseckajte na manje delove pa ubacite u šerpu i kuvajte , dok sve ne omekša. Zatim ga procedite i prebacite u blender. Posolite, pobiberite i začinite, pa sve izblendajte. Vratite u šerpu pa umešajte pavlaku za kuvanje. Mešajte nekoliko minuta, dok se sve ne zgusne. Servirajte pa pospite potaž seckanim bademima. Prijatno!
Možda vas zanima:
POTAŽ OD BROKOLIJA Kremast i lagan, okrepiće vas u trenu
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
POTAŽ OD BROKOLIJA Kremast i lagan, a greje dušu i telo
Služite toplo.
POTAŽ OD BROKOLIJA Sočan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Potaž kao osmišljen za hladne dane, sipaćete tanjir više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)