OMLET SA SPANAĆEM Zdrav doručak koji će vas držati sitim nekoliko sati
Sigurni smo da ste više puta čuli da je doručak najvažniji obrok u toku dana i da ga nikako ne treba preskakati, zato vam predlažemo ovaj jednostavni recept za jaja sa spanaćem.
Omlet sa spanaćem u sosu
Sastojci:
Za omlet:
3 jaja
100 g spanaća
1 kašičica mešavine začina
1 kašičica putera
Za sos:
200 g pelata
1 kašika ulja
1 čen belog luka
Za dekoraciju:
2 kašike narendanog kačkavalja
1 kašika rendanog parmezana
Priprema:
Sos: U tiganju, na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan beli luk jedan minut, dodajte usitnjen pelat zajedno s tečnošću, biber i so po ukusu. Krčkajte na tihoj vatri 4-5 minuta, odnosno dok tečnost ne ispari. Omlet: Operite, očistite spanać i stavite u vruću vodu na minut. Ocedite, iseckajte ga. Umutite jaja, dodajte mešavinu začina, spanać i izmešajte. Sipajte smesu u tiganj, na zagrejan puter i pržite omlet na tihoj vatri. Kada je donja strana omleta pečena, a gornja strana polupečena, stavite ga u pleh. Namažite ga pripremljenim sosom od paradajza, pospite kačkavaljem i presavijte napola. Odozgo rasporedite parmezan i pecite ga u zagrejanoj rerni 2-3 minuta, da se parmezan rastopi.
Možda vas zanima:
NIKAD UKUSNIJI DORUČAK Mekano testo, a preukusan nadev
Ko voli zeleniš, ovo je idealan obrok.
POJEŠĆETE CEO PLEH Slasni burek sa spanaćem je em zdrav em ukusan
Pravićete ga stalno.
ZA LJUBITELJE PIKANTNE HRANE Omlet koji će vam jutro učiniti lepšim
Prost je za pripremu.
DORUČAK ZA POŽELETI Omlet iz rerne zasitiće vas više nego običan
Neobično, zar ne?
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
SLAGANI BUREK SA SIROM BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo
Od gotovih kora, hrskav spolja, a sočan iznutra.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah
Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.
Komentari (0)