PEČENICA PRELIVENA MEDOM, SAVRŠENA ZA SVEČANU TRPEZU! Ovakvo meso će sigurno oduševiti vaše goste i izgledom i ukusom

V. V./AloTrpeza

08:00

Sezonski recepti 0

Napravite glazirano pečenje i imaćete najlepši praznični jelovnik

PEČENICA PRELIVENA MEDOM, SAVRŠENA ZA SVEČANU TRPEZU! Ovakvo meso će sigurno oduševiti vaše goste i izgledom i ukusom
Foto: Shutterstock

 

Meso preliveno medom

Sastojci:

2 kg svinjske pečenice

4 šargarepe

1 crni luk

1 kašičica bibera u zrnu

2 lista lovora

Biber, so

Za glazuru:

100 g meda

50 g smeđeg šećera

50 ml crnog vina

1 kašika sirćeta

1 kesica karanfilića

PEČENICA PRELIVENA MEDOM, SAVRŠENA ZA SVEČANU TRPEZU! Ovakvo meso će sigurno oduševiti vaše goste i izgledom i ukusom Foto: Shutterstock
 

Priprema:

Meso stavite u pleh, prelijte hladnom vodom, dodajte očišćenu šargarepu, luk, biber, lovor i kuvajte oko tri sata. Za glazuru u šerpu stavite šećer, vino, sirće, med i zagrevajte na niskoj temperaturi. Kad provri, kuvajte još oko pet minuta da postane sirupasto. Stalno mešajte. Skinite kožu sa pečenice, I nožem je malo zarežite u jednu pa u drugu stranu da dobijete kvadratiće. U razreze poređajte karanfiliće. Prelijte s pola glazure i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Prelijte ostatak glazure i pecite još oko pola sata, odnosno dok šunka ne dobije smeđu boju.

 

Komentari (0)

Loading