PEČENICA PRELIVENA MEDOM, SAVRŠENA ZA SVEČANU TRPEZU! Ovakvo meso će sigurno oduševiti vaše goste i izgledom i ukusom
Napravite glazirano pečenje i imaćete najlepši praznični jelovnik
Meso preliveno medom
Sastojci:
2 kg svinjske pečenice
4 šargarepe
1 crni luk
1 kašičica bibera u zrnu
2 lista lovora
Biber, so
Za glazuru:
100 g meda
50 g smeđeg šećera
50 ml crnog vina
1 kašika sirćeta
1 kesica karanfilića
Priprema:
Meso stavite u pleh, prelijte hladnom vodom, dodajte očišćenu šargarepu, luk, biber, lovor i kuvajte oko tri sata. Za glazuru u šerpu stavite šećer, vino, sirće, med i zagrevajte na niskoj temperaturi. Kad provri, kuvajte još oko pet minuta da postane sirupasto. Stalno mešajte. Skinite kožu sa pečenice, I nožem je malo zarežite u jednu pa u drugu stranu da dobijete kvadratiće. U razreze poređajte karanfiliće. Prelijte s pola glazure i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Prelijte ostatak glazure i pecite još oko pola sata, odnosno dok šunka ne dobije smeđu boju.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)