EM LEPO, EM UKUSNO Napravite jednostavne tikvice sa sirom
Maštovito posno predjelo koje ćete stalno spremati.
Sastojci:
2 srednje tikvice
250 g biljnog sira
4 čena belog luka
1 dl maslinovog ulja
3 kašike sirćeta
Priprema:
Operite tikvice i isecite na trake. Posolite ih da bi pustile vodu. U međuvremenu, u dubljoj činiji izmešajte maslinovo ulje, sirće, zgnječen beli luk i posolite. Trake tikvica poređajte u pleh obložen pek-papirom i zapecite 15 minuta na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, ređajte u činiju i prelijte pripremljenom marinadom. Ostavite da stoji u marinadi do sutradan, a pred služenje, sir isecite na kockice, pa svaku obmotajte tikvicem, probodite čačkalicom i prelijte s malo marinade.
Možda vas zanima:
FINO KREMASTO ZADOVOLJSTVO Rolat sa sirom i borovnicama je nešto najlepše što ćete probati
Pravićete ga za svaku posebnu priliku.
ČORBA KOJA JE OMILJENA SVIMA Jelo na kašiku od tikvica koje se i lako sprema
Ukućani će se oduševiti.
LAGANA VEČERA ZA SVA VREMENA Zapečeni spanać sa sirom zavoleće cela porodica
Nećete moći da mu odolite.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)