Pljeskavice bez mesa: Posni obrok koji će deca obožavati
Pljeskavice bez mesa mogu da budu podjednako ukusne i sočne,
Pljeskavice bez mesa
Sastojci:
50 g crvenog sočiva
50 g ječma
50 g leblebija
50 g pasulja
3 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
1 celerov list
1 lovorov list
1 kašičica mlevene paprike
2 kašičice maslinovog ulja
2 tunjevine iz konzerve
prezle
pšenično brašno
2 kapi limunovog soka
2 dl ulja
so, biber
biozačin
Priprema:
Mešavinu mahunarki potopite u vodu preko noći. Na ulju dinstajte sitno seckani crni i beli luk, dodajte seckane šargarepu i celer, promešajte i dodajte oceđene mahunarke. Mešajte par minuta bez dodatka vode. Zatim dolijte vodu da ogrezne i začinite. Ubacite list lovora i ostavite da se kuva, a po potrebi dolivajte još tečnosti. Tunjevinu iz konzerve ocedite, začinite limunovim sokom, maslinovim uljem i biberom. Skuvane mahunarke izblendirajte i dodajte tunjevinu, belanca, prezle i brašno. Kašikom uzimajte smesu i pomoću kašičice pržite pljeskavice u vrelom ulju s obe strane.
PRIJATNO!
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)