Kuvano vino sa medom i anisom: Savršeno piće koje će da vam zagreje i dušu
Kada zahladi, nema ničeg bojeg od šolje toplog, kuvanog vina
Sastojci:
1 velika pomorandža
1 boca merloa
1/4 šoljice rakije
1-2 kašike javorovog sirupa ili meda
2 cela štapića cimeta
3 zvezdice anisa
4 cela karanfilića
Za ukras:
1/4 šoljice brusnica
1 štapić cimeta
kriške pomorandže
Priprema:
Pomorandžu presecite napola, te jednu polovinu isecite na krugove i stavite u lonac, a drugu polovinu iscedite. U lonac dolijte vino, a zatim i rakiju, te štapić cimeta, zvezdasti anis i karanfilić. Zagrejte smesu na srednjoj vatri oko 5 minuta. Ali pripazite - kad vidite najmanje mehuriće na površini, smanjite toplotu na najmanje. Probajte i dodajte prvo jednu kašiku zaslađivača, pa još jednu ako nije dovoljno slatko. Ako nije dovoljno začinjeno, nastavite s kuvanjem na vrlo laganoj vatri još 5-10 minuta.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)