Mediteranski gulaš: Svinjsko meso nikada nije bilo ovako dobro začinjeno

Alo.rs/I.V.

11:35

Sezonski recepti 0

Masline i feferone ovom jelu daju neodoljiv i jedinstven šmek

Mediteranski gulaš: Svinjsko meso nikada nije bilo ovako dobro začinjeno
Shutterstock

Sastojci:  

  • 500 g svinjskog filea 
  • 500 g krompira  
  • 500 g pelata 
  • 1 sveža zelena paprika  
  • 1 sveža crvena paprika 
  • 1 šargarepa 
  • 2-3 feferone 
  • 10 maslina bez koštica  
  • 1 kesica mešavine začina za gulaš       

PRIPREMA: 

Meso isecite na kocke veličine zalogaja. Krompir oljuštite i isecite na kockice. Sveže paprike očistite od semenki i peteljki, pa ih iseckajte. Feferone ocedite i iseckajte na kolutove. Šargarepu očistite i isecite na kolutove. U šerpi, na malo ulja meso prodinstajte, dodajte svežu papriku i krompir i dinstajte oko pet minuta. Dodajte pelat, šolju hladne vode i začin za gulaš. Izmešajte i ostavite da provri. Poklopite i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Dodajte feferone i masline i krčkajte još 2-3 minuta. Po želji ukrasite peršunom. 

PRIJATNO!

 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading