PEČURKE, PRAZILUK I PIRINAČ Neodoljiva kombinacija ukusa i mirisa
Zdrav ručak sa povrćem.
Sa prazilukom i pečurkama
Sastojci:
300 g pirinča
1 praziluk
1 crni luk
200 g šampinjona
2 kašike putera
1 l bujona od povrća
1 kašika rendanog parmezana
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Iseckajte praziluk na kolutove, crni luk na kockice i prodinstajte na zagrejanom puteru dok omekšaju. U sredinu stavite očišćene iseckane pečurke i dinstajte dok omekšaju. Dodajte pirinač, izmešajte i dinstajte nekoliko minuta da postane staklast. Dodajte čašu vrućeg bujona, so i biber po ukusu i mešajte dok se ne upije. Dodajte malo pomalo bujona sve dok pirinač ne omekša. Poslužite posuto parmezanom.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RUČAK ZA POLA SATA Sočna piletina sa pirinčem i paradajzom
Zdravo jelo za koje ne treba mnogo vremena
UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)