PEČURKE, PRAZILUK I PIRINAČ Neodoljiva kombinacija ukusa i mirisa
Zdrav ručak sa povrćem.
Sa prazilukom i pečurkama
Sastojci:
300 g pirinča
1 praziluk
1 crni luk
200 g šampinjona
2 kašike putera
1 l bujona od povrća
1 kašika rendanog parmezana
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Iseckajte praziluk na kolutove, crni luk na kockice i prodinstajte na zagrejanom puteru dok omekšaju. U sredinu stavite očišćene iseckane pečurke i dinstajte dok omekšaju. Dodajte pirinač, izmešajte i dinstajte nekoliko minuta da postane staklast. Dodajte čašu vrućeg bujona, so i biber po ukusu i mešajte dok se ne upije. Dodajte malo pomalo bujona sve dok pirinač ne omekša. Poslužite posuto parmezanom.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RUČAK ZA POLA SATA Sočna piletina sa pirinčem i paradajzom
Zdravo jelo za koje ne treba mnogo vremena
UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.
MUSAKA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani, a greje dušu i telo
Probajte i uverite se zašto je toliko dobra.
DODAJTE OVE 2 NAMIRNICE U MLEVENO MESO Ćufte će biti sočne i neverovatno ukusne
Poslušajte savete iskusnih domaćica za sočno i mekano mleveno meso.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
DOMAĆA PAŠTETA Brza, slasna i fina, a popravlja dan u trenu
Bilo da je mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom jelu, nećete da pogrešite.
AKO ŽELITE MEKANE KIFLICE PRIMENITE OVO 2 jednostavna trika a biće vazdušaste i sočne
Cake su jednostavne a videćete ogromnu razliku.
Komentari (0)