NEPCA ĆE VAM BITI ZADOVOLJNA Ne tako običan ručak na kašiku za celu porodicu
Glavni sastojak je pasulj, ali ima tu još svašta nešto.
Ričet
Sastojci:
2 crna luka
2 šargarepe
250 g oljušćenog ječma (geršle)
2 kranjske kobasice
100 g dimljene slanine
200 g šarenog pasulja
2 lovorova lista
1 kašika biozačina
1 kašika mlevene crvene paprike
1 kašika ajvara
1 lovorov list
malo kleke u zrnu
so, biber
Priprema:
Ostaviti pasulj i geršlu (u odvojenim posudama) da se natapaju preko noći. Sutra ih ocedite. U svaku šerpu stavite lovorov list, malo bibera u zrnu, malo kleke u zrnu, malo soli, pasulj i 750 ml vode. Kuvajte dok ne omekša. Crni luk sitno iseckajte i pržite ga na ulju, a kada zacakli dodajte mu seckanu šargarepu i sve propržite. U to sve dodajte opranu geršlu, prelijte vodom u kuvajte oko 90 minuta na laganoj vatri. Pred sam kraj dodajte oceđeni kuvani pasulj i šnite kobasice i dimljene slanine. Na kraju napravite laganu zapršku od ulja, brašna i mlevene crvene paprike i ubacite u ričet. Po želji začinite solju i biberom i dodajte veliku kašiku ajvara.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAZDRAVITE, NASMEJTE SE I UŽIVAJTE Kremasta rapsodija ukusa u čaši otopće vaša čula
Bogami, u jednoj čaši sasvim dovoljne količine alkohola.
KRALJICA SOČNOSTI Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
KAŽU DA JE NALIK ŠVARCVALD TORTI Desert čudnog imena i još čudnovatijeg ukusa
U ovom receptu se koriste višnje, ali možete ubaciti bilo koje kiselo voće.
NAJBRŽE SPREMLJEN SLATKIŠ KOJI ĆE DECA OBOŽAVATI Čoko jelkice - zanosne i ukusne
Zaigrajte se zajedno sa njima.
OČISTITE KERAMIČKU RINGLU ZA TREN OKA Nema ribanja ni struganja, samo ovaj 1 sastojak
Očistite prljavu ringlu brzo i lako uz pomoć jednostavnog trika iskusnih domaćica.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
Komentari (0)