Em ukusan, em se brzo pravi - PILAV s tikvicama ŠTEDI BUDŽET naročito pred kraj meseca
Kremasti pilav od pirinča, svežih tikvica, začina, putera i sveže rendanog parmezana savršen je izbor za lagani ručak ili večeru. Trebaće vam samo nekoliko sastojaka za ovaj brz i ukusan obrok s povrćem.
Kremasti pilav s tikvicama
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
3 male tikvice, isečene na komade
1/2 crnog luka, seckanog
1 čen belog luka
1/4 kašičice soli
300 g arborio pirinča
800 g povrtnog temeljca
60 g pavlake za kuvanje
2 kašike putera
1/2 veze seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte tikvice, luk i beli luk. Krčkajte na srednje laganoj vatri, povremeno mešajući, dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta. Zatim dodajte pirinač i začine i sve zalijte sa 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuvajte oko 15 minuta uz povremeno mešanje i postepeno dolivajući povrtni temeljac. Kada je pirinač skuvan, umešajte puter i kajmak i sve izmešajte. Poslužite odmah sa sveže rendanim parmezanom i svežim peršunom.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)