Em ukusan, em se brzo pravi - PILAV s tikvicama ŠTEDI BUDŽET naročito pred kraj meseca

alo.rs/I. V.

21:01

Sezonski recepti 0

Kremasti pilav od pirinča, svežih tikvica, začina, putera i sveže rendanog parmezana savršen je izbor za lagani ručak ili večeru. Trebaće vam samo nekoliko sastojaka za ovaj brz i ukusan obrok s povrćem.

Em ukusan, em se brzo pravi - PILAV s tikvicama ŠTEDI BUDŽET naročito pred kraj meseca
Schutterstock

 

Kremasti pilav s tikvicama
Sastojci
2 kašike maslinovog ulja 
3 male tikvice, isečene na komade 
1/2 crnog luka, seckanog 
1 čen belog luka
1/4 kašičice soli 
300 g arborio pirinča 
800 g povrtnog temeljca 
60 g pavlake za kuvanje 
2 kašike putera 
1/2 veze seckanog svežeg peršuna 

Priprema: 
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte tikvice, luk i beli luk. Krčkajte na srednje laganoj vatri, povremeno mešajući, dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta. Zatim dodajte pirinač i začine i sve zalijte sa 300 ml povrtnog temeljca. Rižoto kuvajte oko 15 minuta uz povremeno mešanje i postepeno dolivajući povrtni temeljac. Kada je pirinač skuvan, umešajte puter i kajmak i sve izmešajte. Poslužite odmah sa sveže rendanim parmezanom i svežim peršunom.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading