MANASTIRSKA BORANIJA SA JUGA SRBIJE Odlično jelo iako je bez mesa!
Sočna i ukusna, i deci će se dopasti.
Zapečena boranija
Sastojci:
1 kg boranije
500 ml mleka
4 jaja
1 čaša kiselog mleka
2 kašike masti
2 glavice crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
1 kašika brašna
1 kašičica svežeg seckanog peršuna
Priprema:
Boraniji isecite krajeve i presecite svaku na tri dela. Zagrejte jednu kašiku masti, propržite iseckan luk da omekša i dodajte boraniju. Posolite po ukusu i nalivajte vodom krčkajući na tihoj vatri sve dok boranija ne omekša. Napravite zapršku od jedne kašike masti, brašna i mlevene paprike. Sipajte u kuvanu boraniju, pomešajte i dodajte sitno seckani peršun. Sipajte u podmazanu tepsiju i prelijte mešavinom od umućenih jaja i mleka. Pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta odnosno dok boranije ne omekša.
Možda vas zanima:
ODLIČAN RUČAK Boranija zapečena u rerni, ukusno i izdašno jelo
Ovako pripremljenu boraniju možete da jedete kao prilog uz meso ili kao obrok.
Ručak za celu porodicu za 600 dinara a može da traje dva dana ZAPEČENA BORANIJA S KISELIM MLEKOM
Jeftin a zasitni ručak okupiće porodicu i vratiti joj osmeh na lice.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)