SENDVIČ SA CEPKANIM MESOM Zdrav, ukusan i hranljiv obrok za poneti
Meso, salata i hleb u paketu, odlična užina ili ručak na poslu.
Sastojci:
500 g piletine bez kostiju
200 g soka od paradajza
100 ml sirćeta
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice belog luka u prahu
½ kašičice mlevenog bibera
2 kašike meda
Priprema:
Pileća prsa ili batake nasecite na nekoliko mesta odozgo i stavite u pleh. Pomešajte paradajz, sirće, so, beli luk, biber i med i prelijte meso ravnomerno. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko dva sata. Izvadite, sklonite foliju i ostavite piletinu da se ohladi. Zatim odvojite meso od kostiju i usitnite. Stavite ga u posudu za pečenje i izmešajte sa prelivom. Preko kriške hleba ili na donji deo lepinje stavite šaku mesa, dodajte list zelene salate i prilog po želji (pavlaku, sir).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)