SAVRŠENA TESTENINA IZ RERNE Sa dve vrste kačkavalja i brokolijem
Zdravo povrće će na ovaj način jesti i deca.
Pasta sa brokolijem iz rerne
Sastojci:
450 g testenine po želji
300 g brokolija
500 ml mleka
300 ml bujona od povrća (ili vode)
250 g narendanog čedar kačkavalja
100 g rendanog parmezana
1 kašika putera
1 kašika brašna
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašika prezli
Priprema:
Skuvajte testeninu prema uputstvu s pakovanja. Posebno skuvajte brokoli, tri minuta je dovoljno. Na zagrejanom puteru prodinstajte sitno iseckan crni i beli luk da omekšaju. Dodajte brašno, promešajte i sipajte bujon ili toplu vodu. Kuvajte na tihoj vatri uz povremeno mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, dodajte oba kačkavalja, so i biber po ukusu. Pomešajte oceđen brokoli i testeninu i sipajte u podmazanu tepsiju, prelijte sosom i pospite prezlama. Pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR BUDI SVA ČULA Sa kačkavaljem i slaninom, bićete siti do večere
Ukućani će stajati u redu za još.
GULAŠ SA REZANCIMA IZ BAKINE KUHINJE Sočan i mirisan, a bićete siti satima
Služite uz kuvane rezance.
AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Služite uz kuvani krompir.
RAGU S POVRĆEM I PEČURKAMA Aromatični specijalitet sa mesom, u neodoljivom spoju ukusa
Zasitno jelo pravi je raj za nepca, a odlično je i kao predlog za slavsku trpezu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)