BOLJA OD ORIGINALA Musaka spremljena po malo drugačijem receptu

BAKINAKUHINJA,RS/TRPEZA,RS

21:20

Sezonski recepti 0

Iz bakine kuhinje stiže nam nešto drugačiji i mnogo ukusniji recept za musaku

BOLJA OD ORIGINALA Musaka spremljena po malo drugačijem receptu
bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 250 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnoga luka
  • četiri čena belog luka
  • 50 grama suve seckane slanine
  • ulje
  • mlevena paprika biber suvi začin
  • 500 gr krompira
  • 100 grama rendanog kackavalja
  • 2 jaja
  • 100 ml mleka
  • 2 kasike kisele pavlake

Priprema:

Na krugove iseći krompir, pa dodati malo ulja i promešati. Pola krompira poređati u podmazan pleh.
Na ulju ispržiti seckan crni luk i slanina kad se isprži dodati navedene začine.
Poređati polovinu krompira, a mleveno meso odozgo neprženo, pa staviti ispržen luk sa začinima,preko toga staviti drugi red kolutova krompira. Prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeni do 30 minuta izvaditi iz rerne.
Preliti sa umućenim jajima u koju ste dodali pola kačkavalja rendanog, mleko i kiselu pavlaku i preliti krompir.
Na kraju dodati ostatak rendanog kačkavalja i vratiti u rernu i peći još 30 minuta da lepo zarumene.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading