ČORBICA SA JUNETINOM I KROMPIROM Greje i dušu i telo u ovim hladnim danima
Okrepljujući ručak za celu porodicu.
Krompir čorba s junetinom
Sastojci:
300 g junetine
500 g krompira
1 crni luk
2 šargarepe
1 paprika
1 paradajz
1 lovorov list
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica mlevene paprike
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Iseckati luk, šargarepu i papriku i kratko prodinstati. Dodati iseckano meso, so i biber. Dinstati nekoliko minuta dok meso promeni boju. Dodati mlevenu papriku, iseckan paradajz, krompir i lovorov list. Sipati oko 1,5 litar vode, poklopiti i dinstati na tihoj vatri dok krompir i meso omekšaju, oko jedan sat. Po potrebi dodavati vode. U gotovo jelo dodati peršun i začiniti još ako je potrebno.
Možda vas zanima:
RUČAJTE KAO FRANCUZI Čorba od crnog luka s hlebom i parmezanom, zapečena u rerni!
Zdrava i ukusna čorbica je odličan ručak.
ĆUREĆA SUPICA Ništa lepše od toplog jela na kašiku!
Zdrava, ukusna, okrepljujuća supica.
ODLIČAN IZVOR ENERGIJE Gusta čorba od kukuruza, može da bude i obrok
Pravo jelo za zimske dane.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU I TELO Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Ručak u kome će uživati cela porodica.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)