Iako je zima mi mislimo na more i pravimo MEDITERANSKE TIKVICE S FETOM (video)

alo.rs/I. V.

08:38

Sezonski recepti 0

Ove aromatične mediteranske tikvice su podjednako ukusne i bez preliva, ali ukus i tekstura su mnogo bolji kada dodate fetu, zdrobljene pistaće, svežu nanu, limunovu koricu i sumak.

Iako je zima mi mislimo na more i pravimo MEDITERANSKE TIKVICE S FETOM (video)
Shutterstock

 

 

Aromatične tikvice iz rerne

Sastojci:

2 tikvice srednje veličine

1/4 šolje ulja ​

3 pune kašike grčkog jogurta

30 g fete

1 mali čen belog luka

1 veliku šaku sveže nane

1 limun

1 prstohvat soli

1 prstohvat bibera

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Uzmite 2 tikvice srednje veličine, dobro ih operite, prepolovite, a zatim ih dijagonalno zarežite oštrim nožem kao u videu. Tikvice rasporedite na tanjir i posolite ih. Ostavite ih da odstoje 20-30 minuta da biste uklonili višak vlage papirnim ubrusom. U posudu od livenog gvožđa ili nerđajućeg čelika. ulijte 1/4 šolje ulja i ubacite tikvice licem nadole te ih pržite 5-6 minuta. Ubacite ih u zagrejanu rernu na pe minuta, izvadite okrenite i vratite u rernu na još 5 minuta. Za jednostavni sos od fete i naneu secku pomešajte grčkoijogurt, fetu, protisnut beli luk, šaku sveže nane, koricu od 1 limuna, sok od pola limuna, so i biber. Na dno tanjira namažite sos, odozgo stavite tikvice  posute mrvljenom fetom, svežom nanom, zdrobljenim pistaćima, limunovom koricom i sumakom.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading