Svinjski file umotan u slaninicu grejaće vam dušu tokom hladnih februarskih dana

alo.rs/I. V.

16:00

Sezonski recepti 0

File obmotajte u slaninu, dodajte omiljene začine i belo vino pa navalite na raskošan ručak kojem ćete poželeti da se ubrzo vratite.

Svinjski file umotan u slaninicu grejaće vam dušu tokom hladnih februarskih dana
Shutterstock

 

Svinjski medaljoni umotani u slaninicu

Sastojci:

Za marinadu:

1 kašika meda

2 kašike soja sosa

1 dl belog vina

začini po želji

Za meso:

450 g svinjskog filea

4 kriške slanine

2 kašike ulja

so, biber

Priprema:

Pripremite marinadu od meda, soja sosa i vina. Dodajte začine po želji. File iseći na medaljone. Ostavite ih da odstoje u marinadi najmanje dva sata, najbolje preko noći. Izvadite ih, umotajte u slaninu i učvrstite čačkalicama. Zagrejte tiganj i pržite medaljone sa svih strana, dok ne dobiju lepu boju. Uklonite čačkalice pre serviranja.

 
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading