Dok napolju vlada minus, dignite sebi raspoloženje i prokrvite organizam uz DOMAĆU JABUKOVAČU
Miris koji se bude širio kućom dok spremate ovo energetsko piće smiriće vam živce i opustiti vas
Domaća jabukovača
Sastojci:
12 jabuka (različitih sorti)
2 pomorandže izrezane na četvrtine
4 štapića cimeta
1 kašika celih karanfilića
15-18 šoljica vode
1/ 2 šolje smeđeg šećera
Dodatni začini:
1 kašičica aleve paprike
2 cm svežeg đumbira
Priprema:
Stavite jabuke, pomorandže, cimet, karanfilić i dodatne začin ako volite njihov ukuse. Pokrijte vodom, ostavljajući oko 1-2 cm do vrha. Kad provri, smanjite vatru i ostavite da se krčka oko 2 sata, ili dok jabuke potpuno ne omekšaju. Gnječilicom za krompira usitnite jabuke i pomorandže, poklopite i kuvajte još sat. Procedite kroz cediljku ili gazu i zasladite po ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)