Dok napolju vlada minus, dignite sebi raspoloženje i prokrvite organizam uz DOMAĆU JABUKOVAČU

alo.rs/I. V.

17:00

Sezonski recepti 0

Miris koji se bude širio kućom dok spremate ovo energetsko piće smiriće vam živce i opustiti vas

jabuka
Shutterstock

 

Domaća jabukovača

Sastojci:

12 jabuka (različitih sorti)

2 pomorandže izrezane na četvrtine

4 štapića cimeta

1 kašika celih karanfilića

15-18 šoljica vode

1/ 2 šolje smeđeg šećera

Dodatni začini:

1 kašičica aleve paprike

2 cm svežeg đumbira

Priprema:

Stavite jabuke, pomorandže, cimet, karanfilić i dodatne začin ako volite njihov ukuse. Pokrijte vodom, ostavljajući oko 1-2 cm do vrha. Kad provri, smanjite vatru i ostavite da se krčka oko 2 sata, ili dok jabuke potpuno ne omekšaju. Gnječilicom za krompira usitnite jabuke i pomorandže, poklopite i kuvajte još sat. Procedite kroz cediljku ili gazu i zasladite po ukusu. 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading