UKUSNIJE NEGO IZ RESTORANA! Zaljućeni jagnjeći kotleti iz rerne
Pripremite sami ovaj ukusan specijalitet od jagnjećeg mesa.
Sastojci:
1 kg jagnjećih kotleta
5 krompira
1 glavica belog luka
250 ml belog vina
1 kašičica mlevene ljute paprike
½ šoljice maslinovog ulja
1 kašičica mlevenog bibera
½ kašičice suve nane
2-3 suve grančice ruzmarina
1 kašičica šećera
1 kašika soli
Priprema:
Isecite jagnjeće kotlete na debljinu oko 1 cm, operite i osušite papirnim ubrusom. Pripremite marinadu od belog vina, maslinovog ulja, soli, bibera, nane, ljute paprike, šećera i listića ruzmarina. Promešajte i prelijte jagnjeće kotlete sa svih strana. Ostavite da se mariniraju 4 sata. Oljuštite i isecite krompir, a beli luk oljuštite i izgnječite. U pleh sipajte pola marinade, stavite krompir i beli luk. Preko poređajte jagnjeće kotlete, prelijte ostatkom marinade i dodajte 150 ml vode i kašiku maslinovog ulja. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta, pa smanjite na 150 stepeni i pecite još 1,5 sat. Skinite foliju i zapecite jagnjetinu. Servirajte kotlete na svežoj zelenoj salati i ukrasite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)