ZVEZDA FEBRUARSKE TRPEZE Goveđi gulaš s kestenjem
Nema potrebe da kestene radite samo pečene na ulici, odlični su i kao zvezda jesenjeg jela sa govedinom.
Govedina u sosu od kestena
Sastojci:
500 g kestena
700 g goveđe krtine
1 l mesne supe od kocke
2 glavice crnog luka
3-4 kašike ulja
so, biber
Priprema:
Kesten oprati, zarezati nožem, preliti vodom i staviti da se prokuva 5 minuta te oljuštiti. Crni luk sitno iseckati. U šerpi na ulju propržiti pripremljen luk da porumeni. Dodati meso iseččeno na kocke i mešajući propržiti sa svih strana da se uhvati korica. Napraviti supu od kocke i time preliti meso. Posoliti, pobiberiti i kuvati na srednjoj temperaturi 90 minuta. Na 20 minuta pre kraja kuvanja dodati oljušten kesten i kuvati zajedno s mesom dok ne omekša.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)