POGAČICE S MASLINKAMA Kad se naprave, sveže su još tri dana, ali ako ih ne pojedete
Predivne meke i ukusne pogačice sa maslinama.
Pogačice s maslinkama
Sastojci:
Za testo:
250 g putera
1 prašak za pecivo
2 kašičice soli
2 dl pavlake
500 g brašna
100 maslina
Za premaz:
1 jaje
2 kašičica mleka
Priprema:
Za testo pomešajte puter sobne temperature s praškom za pecivo, solju i kremom. Postepeno dodajte prosejano brašno i iseckane masline, pa zamesite glatko testo. Razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na 1 cm debljine, pa kalupom isecite korpice. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati mešavinom umućenog jaja i mleka. Pecite na 200 stepeni 10 minuta.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)