POGAČICE S MASLINKAMA Kad se naprave, sveže su još tri dana, ali ako ih ne pojedete

alo.rs/I. V:

15:40

Sezonski recepti 0

Predivne meke i ukusne pogačice sa maslinama.

POGAČICE S MASLINKAMA Kad se naprave, sveže su još tri dana, ali ako ih ne pojedete
Shutterstock

 

Pogačice s maslinkama

Sastojci:

Za testo:

250 g putera

1 prašak za pecivo

2 kašičice soli

2 dl pavlake

500 g brašna

100 maslina

Za premaz:

1 jaje

2 kašičica mleka

Priprema:

Za testo pomešajte puter sobne temperature s praškom za pecivo, solju i kremom. Postepeno dodajte prosejano brašno i iseckane masline, pa zamesite glatko testo. Razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na 1 cm debljine, pa kalupom isecite korpice. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati mešavinom umućenog jaja i mleka. Pecite na 200 stepeni 10 minuta.
 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading