Hrskavi prokelj i slanina mogu biti i fantastična salata, dodajte heljdu i ručak je gotov
Ako volite prokelj i slaninu, salata će biti odlična opcija i da je poenseteposao. Napravite je dan pre i čuvajte u frižideru.
Hrskavi prokelj sa slaninicom
SASTOJCI:
500 g prokelja
100 g slanine
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika tahinija
1 limun
200 g fete, kozjeg sira ili drugog sira po želji
so, biber
PRIPREMA:
Slaninu iseckajte na komadiće i stavite na zagrejani tiganj. Dodajte 5 kašika vode i ostavite da kuva dok voda ne ispari. Nakon toga slanina će postati hrskava. Izvadite iz tiganja i u istu masnoću dodajte prepolovljen prokelj. Pecite ih sa svih strana. U veću činiju stavite prokelj, slaninu i po želji dodajte fetu ili neki drugi sir. U posebnoj posudi pomešajte sok jednog limuna, tahini i maslinovo ulje. Posolite i pobiberite. Preliv pomešajte s prokeljom i slaninom, pa poslužite kao toplu ili hladnu salatu. Možete dodati i heljdu ili pirinač kako bi salata bila još zasitnija.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)