ZAPEČENO SAVRŠENSTVO Pečurke punjene spanaćem i sirom postaće vaše omiljeno jelo

alo.rs/I. V.

19:00

Sezonski recepti 0

Šampinjoni savršen su izbor za punjenje, a mi smo ih ovog puta nadjenuli kozjim sirom i spanaćem.

ZAPEČENO SAVRŠENSTVO Pečurke punjene spanaćem i sirom postaće vaše omiljeno jelo
Shutterstock

 

 

Pečurke punjene kozjim sirom i spanaćem

Sastojci:

4 velike pečurke

200 g kozjeg sira

450 g smrznutog spanaća

1 ljutika

2 čena belog luka

1 kašika maslinovog ulja

so biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh obložite pek-papirom. Uklonite donji deo pečuraka i pažljivo kašikom izdubite unutrašnjost. Pečurke stavite na pleh i pecite 10 minuta, dok ne omekšaju. Odmrznite spanać u prema uputstvima na pakovanju. Stavite ga na kuhinjski ubrus i iscedite višak vode. Vlašac isecite na kockice, a beli luk izgnječite. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodajte naseckanu ljutiku i dinstajte dok ne omekša, oko tri minuta. Dodati protisnuti beli luk i kratko propržiti. Šalot i beli luk prebacite u činiju, dodajte kozji sir i spanać, pa začinite solju i biberom po ukusu. Izvadite pečurke iz rerne i sačekajte da se ohlade. Okrenite ih, podjednako punite filom od sira i pecite 10 minuta. Izvadite i poslužite dok su još topli!

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading