ZAPEČENO SAVRŠENSTVO Pečurke punjene spanaćem i sirom postaće vaše omiljeno jelo
Šampinjoni savršen su izbor za punjenje, a mi smo ih ovog puta nadjenuli kozjim sirom i spanaćem.
Pečurke punjene kozjim sirom i spanaćem
Sastojci:
4 velike pečurke
200 g kozjeg sira
450 g smrznutog spanaća
1 ljutika
2 čena belog luka
1 kašika maslinovog ulja
so biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh obložite pek-papirom. Uklonite donji deo pečuraka i pažljivo kašikom izdubite unutrašnjost. Pečurke stavite na pleh i pecite 10 minuta, dok ne omekšaju. Odmrznite spanać u prema uputstvima na pakovanju. Stavite ga na kuhinjski ubrus i iscedite višak vode. Vlašac isecite na kockice, a beli luk izgnječite. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodajte naseckanu ljutiku i dinstajte dok ne omekša, oko tri minuta. Dodati protisnuti beli luk i kratko propržiti. Šalot i beli luk prebacite u činiju, dodajte kozji sir i spanać, pa začinite solju i biberom po ukusu. Izvadite pečurke iz rerne i sačekajte da se ohlade. Okrenite ih, podjednako punite filom od sira i pecite 10 minuta. Izvadite i poslužite dok su još topli!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Kad jednom probate, sanjaćete ih svake noći PUNJENE PEČURKICE
Predlažemo vam pečurke punjene slaninom i sirom koje su idealno predjelo kada imate goste i želite da ih poslužite zanimljivim specijalitetom koji nije previše težak za pripremu.
ATRAKTIVNI ŠARENI TOČAK Pečurke punjene mlevenim mesom pune slasti obezbediće vam aplauz od gostiju (VIDEO)
Ukoliko volite pečurke, ovaj recept sa šampinjonima i mlevenim mesom je nešto što morate probati.
Ukusna večera GOTOVA ZA 20 MINUTA Pečurke punjene spanaćem i zapečene u rerni
Ako niste ljubitelj kozjeg sira, zamenite ga krem-sirom. Osim spanaća, možete koristiti i kombinaciju kelja i radiča.
NAUKUSNIJE PUNJENE PEČURKE Idealne su za laganu večeru ali i za elegantni ručak
Kuhinja će vam zamirisati vrlo brzo.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)