Kako da pripremite još ukusniji pire krompir? Tajna je u začinima koji daju sasvim novu dimenziju jelu
Nova dimenzija obožavanog priloga. Svima poznat i omiljen pire od krumpira ima nova lica i to zahvaljujući začinima i začinskom bilju.
Pire krompir sa začinskim biljem
Sastojci:
800 g krompira
1 glavica crnog luka
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike seckanog svežeg bilja
muškatni oraščić
50 ml pavlake za kuvanje
100 ml mleka
1 kašika putera
Priprema:
Krompir oljuštite i kuvajte u slanoj vodi oko 20 minuta. Luk oljuštite i iseckajte i propržite na zagrejanom ulju. Pomešajte začinsko bilje, so, biber, muškatni oraščić i kremu. Zagrejte mleko sa puterom. Krompir ocedite i izgnječite, umešajte mleko i začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem. Umešajte mešavinu luka, pavlake i začinskog bilja. Poslužite uz meso ili ribu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)