PICA IZNENAĐENJA Doručak ili večera, ovo jelo je prava zgoda

Alo.rs

15:30

Sezonski recepti 0

Ukus će vam dugo ostati u sećanju.

PICA IZNENAĐENJA Doručak ili večera, ovo jelo je prava zgoda
pixabay

Pica iznenađenja

Sastojci:

700 g bundeve

400 g testa za picu

200 g mlevenog jagnjećeg mesa od buta

400 g sočiva iz konzerve

200 g cvekle (kuvane ili iz konzerve)

4 lista nane

3 kašike maslinovog ulja

Za jogurt s nanom:

130 g niskomasnog jogurta

3 kisela krastavca

1 čen belog luka

1/2 šoljice nane

so, biber

Priprema:

Pleh obložite papirom za pečenje. Na papir stavite naseckanu bundevu, pa je polijte uljem i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Za sos pomešajte jogurt, seckani krastavac, beli luk i nanu, pa sve začinite solju i biberom. Testo za picu pecite 20 minuta na 220 stepeni. U tiganju s uljem ispržite začinjeno meso. Izvadite, a na istom ulju propržite sočivo iz konzerve i bundevu dva minuta. Preko testa za picu premažite pasiranu cveklu, pospite smesom bundeve i mesa, pa prelijte jogurtom s nanom. Pobiberite i ukrasite listićima nane.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading