Najbolji recept za PIVSKI GULAŠ, idealno jelo za nekoliko dana
Neka jela, poput ovog pivskog gulaša mogu da unesu radost i u najturobniji dan.
Pivski gulaš
Sastojci:
800 g mesa za paprikaš (juneća lopatica)
500 ml crnog piva
1 kašika koncentrata paradajza
1 mala konzerva paradajz pelata
3 šargarepe
2 lovorova lista
peršun
2 crna luka
2-3 čena belog luka
1/2 kašičice šećera (ili meda)
1 kašičica slatke dimljene crvene paprike u prahu
po ukusu ljute mlevene paprike
mast
so, biber
Priprema:
Meso iseći na kockice iste veličine, posoliti, pa kratko propržiti sa svih strana u većem dubokom loncu na zagrejanoj masnoći, da dobije lepu braon boju. Izvadite meso iz šerpe, dodajte još malo masnoće, pa dinstajte sitno seckani crni luk dok ne zacakli. Dodajte sitno iseckan beli luk, koncentrat paradajza i papriku. Vratite meso i zalijte pivom, ačo pustite da alkohol ispari. Dodajte pelat i ulijte malo vode te kuvajte na laganoj vatri. Na pola kuvanja dodajte seckanu šargarepu. Mešajte povremeno i dolivajte mpomalo vode. Kuvajte sat i po do dva sata dok meso ne omekša. Pred kraj ubacite sitno seckani svež peršun. Poslužite uz pire krompir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)