Najbolji recept za PIVSKI GULAŠ, idealno jelo za nekoliko dana

alo.rs/I. V.

10:30

Sezonski recepti 0

Neka jela, poput ovog pivskog gulaša mogu da unesu radost i u najturobniji dan.

gulaš
Shutterstock

 

Pivski gulaš

Sastojci:

800 g mesa za paprikaš (juneća lopatica)

500 ml crnog piva

1 kašika koncentrata paradajza

1 mala konzerva paradajz pelata

3 šargarepe

2 lovorova lista

peršun

2 crna luka

2-3 čena belog luka

1/2 kašičice šećera (ili meda)

1 kašičica slatke dimljene crvene paprike u prahu

po ukusu ljute mlevene paprike

mast

so, biber

Priprema:

Meso iseći na kockice iste veličine, posoliti, pa kratko propržiti sa svih strana u većem dubokom loncu na zagrejanoj masnoći, da dobije lepu braon boju. Izvadite meso iz šerpe, dodajte još malo masnoće, pa dinstajte sitno seckani crni luk dok ne zacakli. Dodajte sitno iseckan beli luk, koncentrat paradajza i papriku. Vratite meso i zalijte pivom, ačo pustite da alkohol ispari. Dodajte pelat i ulijte malo vode te kuvajte na laganoj vatri. Na pola kuvanja dodajte seckanu šargarepu. Mešajte povremeno i dolivajte mpomalo vode. Kuvajte sat i po do dva sata dok meso ne omekša. Pred kraj ubacite sitno seckani svež peršun. Poslužite uz  pire krompir.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading