Em siti, em pare na broju VARIVO OD LEBLEBIJA I BORANIJE držaće vas celog dana
Ne morate se oslanjati isključivo na meso da biste svom telu obezbedili važne proteine i masti jer su mahunarke poput leblebija i boranije prepune njih.
Varivo od leblebija i boranije
Sastojci:
220 g kuvane leblebije (mala konzerva)
200 g sveže boranije
200 ml paradajz-pelata
2 krompira
2 šargarepe
1 crni luk
2-3 čena belog luka
1 kašika koncentrata paradajza
1 litar povrtne supe od kocke
ulje
so, biber
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno isečen luk. Dinstajte dok ne omekša. U šerpu dodajte sitno iseckan beli luk i sve zajedno dinstajte još oko minut. Dodajte šargarepu iseckanu na kockice. Ubacite paradajz-pelat i koncentrat i sve dobro izmešati. U šerpu stavite krompir i podlijte vodom ili povrtnom supom. Posolite, pobiberite i dodajte začine. U šerpu ubacite leblebije iz konzerve koji ste ocedili i isprali pod vodom te boraniju iseckanu na manje komade. Sve zajedno kuvajte oko 20 do 30 minuta, odnosno dok povrće ne omekša. Ukoliko stavljate smrznutu boraniju, ubacite je pet do deset minuta pre kraja termičke obrade da se ne raskuvaju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)