Najsočnija piletina s graškom u kremastom sosu, potvrdila svekrva da nije jela bolje
Za ljubitelje piletine, dajemo vam još jedan savršen način kako da pripremite sočna pileća prsa u divnom sosuod luka i grašk.
Najsočnija piletina s graškom u kremastom umaku
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
1 praziluk, oprana i prepolovljena
2 čena belog luka, iseckana
450 g pilećih prsa iseckanih na kockice
2 kašičice sveže majčine dušice
1 kašika brašna
1/2 kocke za pileću supu
300 ml prokuvane vode
300 g smrznutog graška
100 ml pavlake za kuvanje M
Priprema:
Zagrejati maslinovo ulje na srednjoj vatri i dodati crni, beli luk i praziluk. Krčkajte oko 5 minuta - dok ne omekša. Dodajte meso i kratko pržite da dobije boju sa svih strana; dodati majčinu dušicu. Umešajte brašno i kratko propržite, pa dodajte pileću kocku rastvorenu u 300 ml proključale vode i sve dobro promešajte. Pustite da počne da krčka, pa dodajte grašak i kajmak i kuvajte dok meso ne skuva i grašak omekša. Poslužite toplo, uz kuvani pirinač ili domaći hleb.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)