Red tikvica, red sira, a onda u rerni NASTAJE MAGIJA Lažne lazanje od tikvica jednostavne a očaravajuće (VIDEO)

alo.rs/I .V.

18:00

Sezonski recepti 0

Ovo je jelo je toliko jednostavno a toliko fantastičnog ukusa - sloj tikvica obloženih prezlama smenjuje se sa slojem kačkavalja i onda se sve zapeče u rerni.

Red tikvica, red sira, a onda u rerni NASTAJE MAGIJA Lažne lazanje od tikvica jednostavne a očaravajuće (VIDEO)
Shutterstock

 

Lažne lazanje od tikvica

Sastojci:

2 srednje tikvice

1/2 šolje prezle

1/3 šolje rendanog kačkavalja

3/4 kašičice peršuna

1/2 kašičice belog luka u prahu

1/2 kašičice crnog luka u prahu

1/2 kašičice mlevene paprike 

soli po ukusu

6 tankih kriški pršute

250 g rendane mocarele (ili sira za picu)

1-2 kašike maslinovog ulja

čili paprika u ljuspicama

Priprema:

Zagrejte rernu na 120 stepeni. Obložite minijaturni pleh za pečenje 23×13 cm pek-papirom. Poprskajte lagano maslinovim uljem. Isecite tikvice ljuštačem za krompir ili kačkavalj na tanke komade po dužini. U tanjiru umutite prezle, rendani kačkavalj, peršun, beli i crni luk u prahu,  papriku i so po ukusu. Uronite tikvice u mešavinu pritiskajući da se lepo oblože sa svih strana. Počnite tako što ćete posipati 1-2 kašike mešavine prezlei na dno posude. Zatim u kalupu ređajte tikvice kao u videu dole, preklapajući jedna drugu. Zatim dodajte tri zgužvane kriške pršute da pokrijete, a zatim i iseckanu mocarelu. Ponovite još jednom. Zatim dodajte lep sloj tikvica na vrh, još mocarele i pospite preostalu mešavinu prezli, malo maslinovog ulja i ljuspice čili paprike po ukusu. Pecite 25 minuta, a zatim izvadite iz rerne. Ostavite da odstoji 10-15 minuta pre nego što ga izvadite i sečete.

SAVET PLUS Možete dodati bademovo brašno u prezle kako biste poboljšali ukus

 


 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading