NA STOLU JE ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje.
Sastojci:
400 g testenine po želji
350 g pasiranog paradajza ili soka
300 g tunjevine iz konzerve
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika iseckanog peršuna
2 čena belog luka
1 kašičica ljute mlevene paprike
Priprema:
Skuvajte testeninu. Na zagrejanom maslinovom ulju propržite peršun, sitno iseckani beli luk. Kad omekšaju, dodajte mlevenu papriku i paradajz i kuvajte 5-6 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu. Ocedite tunjevinu i dodajte u smesu u tiganju. Promešajte i dodajte oceđenu testeninu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA ČORBA OD SOČIVA Kuvano jelo koje je brzo gotovo, odlično zasiti, a poseban šmek mu daje jedan sastojak
Da ne biste dugo kuvali ručak u vrelim danima, čorbu ćete brže pripremiti ako kupite sočivo u konzervi.
IDEJA ZA RUČAK Sočna piletina s testeninom je lagani letnji obrok, a biće na stolu za pola sata
Ukusan ručak koji se brzo sprema.
Brzo a superzdravo jelo od testenine s radčem i brokolijem oduševiće i najprobirljiviju decu
Ovaj ukusna aromatična mešavina biće sjajna i sljdećeg dana kao hladna salata…
JELO OD NAMIRNICA IZ FRIŽIDERA Zapečena testenina s jogurtom je jeftina večera, a lepo ćete se najesti
Večera će biti na stolu za pola sata.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
SLAGANI BUREK SA SIROM BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo
Od gotovih kora, hrskav spolja, a sočan iznutra.
Komentari (0)