PICA U LISNATOM TESTU Gotova je za tren, a nadev možete da menjate po želji!
Napravite ukusno pecivo sa omiljenim nadevom koje je gotovo za 20 minuta.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
200 g šunkarice
100 g kačkavalja po želji
1 kašičica origana
8 kašika soka od paradajza
1 jaje
Priprema: Odleđeno lisnato testo rastanjite oklagijom i isecite u krug. Okrugli kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Namažite sokom od paradajza, pa stavite iseckanu šunkaricu, narendan kačkavalj i pospite origanom. Preklopite na pola da dobijete polukrug dužine prečnika kalupa i zatvorite ivice tako što ćete ih pritisnuti prstima. Izbockajte odozgo viljuškom i premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta, odnosno dok testo ne dobije smeđu boju. Gotovu picu isecite na parčiće i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DORUČKUJTE KAO ITALIJANI Fokača sa paradajzom i maslinama, može biti obrok ili meze za goste
Fokača je italijanski ravan hleb sa nadevom.
ITALIJANSKI ZALOGAJI Recept za fokaču sa čeri paradajzom koju možete poslužiti kao meze ili obrok
Fokača je italijanski ravan hleb sa nadevom.
DOMAĆA PICA Spremna je za 15 minuta, a recept je isproban mnogo puta i testo je savršeno!
Brzi doručak ili večera, deca će biti prezadovoljna.
UŠTIPCI SA JOGURTOM Najbrži i najjednostavniji koje ste do sada probali
Dobićete punu činiju mekih loptica koje će deca obožavati.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)