RUČAK ZA 15 MINUTA! Punjenu piletinu na ovaj naćin sigurno niste jeli

Alo.rs

18:00

Sezonski recepti 0

Kombinacije su razne.

RUČAK ZA 15 MINUTA! Punjenu piletinu na ovaj naćin sigurno niste jeli
Shutterstock

Punjena piletina

Sastojci:

4 komada pilećih prsa bez kožice

120 g urmi bez koštica

100 g smrznutog spanaća

1 kašika meda

4 kašike maslinovog ulja

20 čeri paradajza

so i biber

Priprema:

U činiji pomešajte razmrznuti spanać, iseckane urme i med. Posolite i pobiberite po želji. Isecite belo meso napola po debljini, tako da krajevi sa tri strane ostanu spojeni (kao džep), pa napunite pripremljenom mešavinom. Zakačite čačkalicama da fil ne bi iscurio. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i ispržite
meso po 3 minuta sa svake strane. Po želji dodajte čeri paradajz oko mesa, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi 10-15 minuta. Poslužite uz dinstanu mladu boraniju sa bademima.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading