NEOBIČAN I PRUKUSAN RUČAK Zapečene špagete sa mlevenim mesom, lako i brzo se prave, a uživa natenane
Nije svakidašnje jelo, ali je idealno ukoliko želite da počastite svoje drage goste nečim zanimljivim, pritom veoma ukusnim
Potrebni sastojci za pripremu:
- 400 grama špageta
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 250 grama mlevenog mesa
- 350 mililitara paradajz soka
- So i začini po ukusu
Postupak pripreme:
Špagete kuvajte prema uputstvu sa kesice. Dok se one kuvaju, pripremite sos.
Crni luk i šargarepu očistite pa isecite na kockice, zatim prodinstajte na malo ulja. Kada omeknu, dodajte meso i pržite dalje uz povremeno mešanje. Kada meso promeni boju, i omekne takodje, gotovo je. Tada dodajte paradajz sok i začine, pa sve dobro promešajte i ostavite da se ukrčka još par minuta. Sklonite sa ringle zatim.
Gotove špagete procedite dobro, pa pomešajte sa pripremljenim sosem.
Odgovarajuću tepsiju sada blago nauljite, zatim sipajte mešavinu špageta i sosa. Odozgo, po ukusu, možete sipati još malo paradajz soka, ili dodati izrendan kačkavalj, ili neki drugi sir. Takodje, možete poredjati sveži peršun, bosiljak ili posuti origanom.
Špagete zapecite u rerni na 200 stepeni, oko 15-20 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne. Izvadite potom, sačekajte da se malo prohladi pa secite parčiće i tako poslužite.
Možda vas zanima:
IDEALNO ZA DORUČAK ILI VEČERU Rolovane viršle sa kačkavaljem, neverovatno ukusna kombinacija
Odlično pecivo, koje ćete iznova i iznova praviti
RECEPT KAKAV STE UVEK TRAŽILI Mantije sa prazilukom i krompirom, ono kad se jelo podigne na viši nivo
Priredite ukućanima iznenađenje, dočekajte goste, biće vam zahvalni na savršenom zalogaju
SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)